Kirby motor & elektra snoer

Kirby motor & elektra snoer

Beoordeeld met 9.0 van 10 - Gebaseerd op 417 reviews

25 Resultaten

Van hoog naar laag sorteren
Weergeven als Raster Lijst

25 Resultaten

Van hoog naar laag sorteren
Weergeven als Raster Lijst

Kirby motor en elektra snoer

Veel Kirby onderdelen van de motor en ook het Kirby elektra snoer is universeel te gebruiken in en op de verschillen modellen Kirby stofzuigers. Met name op de Generation modellen sinds 1993 (de Kirby G3) zijn vrijwel alle Kirby motoronderdelen en de Kirby elektrakabel uitwisselbaar op ieder type Kirby stofzuiger.

Kirby motoronderdelen

Kirby motoronderdelen zijn zelf te monteren voor iemand die een goede technische kennis en kunde heeft. Bij vervanging van motoronderdelen is het het beste om de motor geheel te verwijderen uit de Kirby. Dit werkt namelijk een heel stuk prettiger. Bij vervanging van de meeste motoronderdelen moet ook zelfs de motor uit de Kirby gehaald worden. Anders is het niet mogelijk het betreffende onderdeel te vervangen.

De meest voorkomende te vervangen motoronderdelen zijn de kirby koolborstels en het  kirby schoepenrad. Indien deze onderdelen moeten worden vervangen, zijn veelal de lagers ook aan vervanging toe. Echter vereist vervanging van lagers specifieke kennis en is daar specifiek gereedschap voor nodig. De kirby motor dient hierbij tot in detail te worden gedemonteert. 

Kirby elektra snoer

Het Kirby electra snoer heeft normaal gesproken een lengte van 32 amerikaanse foot. Dit komt overeen met zo'n 10 meter. Iedere nieuwe Kirby stofzuiger wordt standaard geleverd met een elektra kabel van 10 meter. Optioneel is ook een kirby snoer van 15 meter leverbaar. Dit is erg handig als u niet of minder vaak van stopcontact wilt wisselen tijdens het stofzuigen. Vanwege het lage wattage van de Kirby en de grote slag om de oprolhaken wordt het snoer niet snel warm. Hierdoor is het niet noodzakelijk om het gehele snoer af te rollen indien de lengte niet gewenst is. Het vervangen gaat inprincipe redelijk eenvoudig indien u over een (torx) schroevendraaier maat 15 en een paar rechter handen beschikt.

Indien u de vervanging liever door onze Kirby service medewerker laat uitvoeren kunt u contact met ons opnemen. Afhankelijk of u bij ons langs kunt komen of indien u ons precies kunt aangeven welke kirby onderdelen er vervangen moeten worden, kunt u aanzienlijk besparen op de reparatiekosten.