Kirby stofzuiger

Kirby stofzuiger

Sinds de uitvinding in 1914 is het onomstotelijk bewezen dat een Kirby stofzuiger behoort tot één van de meest duurzame stofzuigers ter wereld.

Onder andere vanwege de gepatenteerde techniek is het mogelijk een Kirby een leven lang mee te laten gaan. Vandaag de dag draaien er wereldwijd nog steeds vele duizenden Kirby's van meer dan 30 tot 40 jaar oud!

De motor heeft een eigen koelventilator wat de levensduur aanzienlijk kan verlengen. Opgezogen fijnstof kan dus niet bij de motor komen. De behuizing van de Kirby is geheel gemaakt van aluminium en de kunststof delen zijn gemaakt van het recyclebare, duurzame en lichtgewicht polypropyleen. Een Kirby stofzuiger is geheel demontabel en essentiele onderdelen blijven nog tientallen jaren na aankoop leverbaar. (geen levenslange garantie!, maar wel een bewezen service van de fabrikant)

Doordat de stofzuigerslang rechtstreeks op de inlaat en hiermee dus op het schoepenrad wordt geplaatst ontstaat er een optimale zuigkracht die de aangezogen lucht rechtstreeks richting de stofzak verplaatst. Een Kirby heeft o.a. daardoor een stroomverbruik van minder dan 600 watt. Hiermee levert de Kirby een veel betere zuigkracht en luchtstroom dan de stroomverslinders van soms wel 1000 tot 2000 watt.
 


Een stofzuiger mét stofzuigerzak is beter! 

Via de Mini-Emtor, (een soort zwanenhalsje waar scherpe en zware dingen in achterblijven) wordt de opgezogen lucht via de vulslang ophoog gestuwd waarna de wegwerpstofzak vanaf onderaan naar boven toe wordt gevuld. Hierdoor verliest de Kirby stofzuiger geen zuigkracht, en kan de stofzak met optimaal rendement worden gevuld.

Bij een Kirby stofzuiger is de filtering van de stofzak het enige filter. Het apparaat heeft zelf géén filters en dat is ook niet nodig! De motor koelt zich namelijk middels aangezogen lucht via de achterzijde van de Kirby, vanuit de ruimte waarin de Kirby stofzuiger zich bevind. De Hepa genormeerde wegwerpstofzak heeft een oppervlakte van zo'n 30 keer groter dan vrijwel alle andere stofzuigermerken, namelijk zo'n 600 vierkante centimeter! Hierdoor komt er geen grote druk te staan op de stofzak, behoud de filterstofzak langdurig zijn werking en komt het ten goede van de zuigkracht. Ook worden nare geuren beter vastgehouden.

In de "opening" van de stofzuigerzak zitten zogenaamde rubberen flapjes. Deze sluiten groot en deels op het moment dat de stofzak wordt verwijderd van de vulslang. Al het vuil wat wordt opgezogen komt dus terecht in een "hygiënische" en goed afgesloten zak. Bij het verwisselen is dat erg prettig.

Het gemiddelde verbruik is gemiddeld 2 maanden per stofzuigerzak. Dit betekent in de praktijk dat men slechts één pakket stofzakken per jaar verbruikt. Uiteraard hangt het e.e.a. af van de grootte van het huis, het aantal bewoners en/of de aanwezigheid van huisdieren.

Ons motto: Een Kirby stofzuiger koop je om zijn Prestaties, Mogelijkheden en zijn Kwaliteit.

Een Kirby stofzuiger is als je hem gebruikt waarvoor hij is bedoelt vrijwel niet of anders nauwelijks duurder dan een willekeurig ander bekend merk stofzuiger.

 


Rolborstel zuigmond

Het absolute stokpaardje van de Kirby stofzuiger is toch wel de grote brede aluminuim zuigmond met mechanisch aangedreven rolborstel. 

Hier is waar de Kirby stofzuiger het meest bekend om staat!

Door de stand en het materiaal van de rolborstelharen en de 7 traps afstelmogelijkheid van de vooras en voorwielen is het mogelijk om dé perfecte luchtstroom te creëren tussen het te reinigen oppervlak en het mondstuk. 

De zachte haren in de borstel laten tapijtpolen bewegen, en met een zachte luchtstroom wordt zand en stof tot onder de rug van een tapijt verwijderd. Dit gaat op een dusdanig zachte wijze, dat als men een sigaret tegen de borstel aanhoud, het tabak uit het papier geklopt wordt zonder deze te beschadigen.

Matras reinigen

Het is haast niet voor te stellen, maar de brede zuigmond is in staat om ook op grotere diepte te reinigen. Deze krachtige zuigmond is daarom ook te gebruiken voor het dieptereinigen van matrassen. Echter is het hiebij aan de raden om tijdens het stofzuigen een laken om/op het matras te laten liggen zodat (indien van toepassing) de (reeds los zittende) tere patroon stikseldraden nooit om de borstel kan wikkelen tijdens het stofzuigen.